Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Βασίλης Νικολαΐδης - ένας ξεχασμένος τραγουδοποιός

Σήμερα είναι η πρώτη φορά που γράφω στο Blog. Αποφάσισα να ανεβάζω όταν έχω κέφια πράγματα που δεν τα βρίσκει κανείς πολύ εύκολα και που πιστεύω ότι κάποιοι θα τα εκτιμήσουν (κυρίως μουσική ή ταινίες). Πάρτε λοιπόν για αρχή την πλήρη δισκογραφία του Βασίλη Νικολαίδη, που προσωπικά εκτιμώ πολύ. Ο Νικολαΐδης (δικηγόρος στο επάγγελμα) πρωτοεμφανίστηκε το 1981 στους αγώνες ελληνικού τραγουδιού στην Κέρκυρα που έγιναν υπό την διεύθυνση του Μανου Χατζιδάκη με το τραγούδι "οδός Σαναταρόζα". Δεν θα πω πολλά γι αυτόν, εξ άλλου το να μάθει κάποιος σήμερα είναι εύκολο. Για όσους δεν τον ξέρουν ας ακούσουν απλά τα τραγούδια του. Ένα ευχαριστώ ή σχόλιο είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Χωρίς λοιπόν να συνεχίσω με πολλά παραθέτω τους πιο κάτω δίσκους του:
  1. Οδός Σανταρόζα
  2. Ατασθαλίες
  3. Η νύχτα ήταν πάλι κάπου άλλου
  4. Ελλάς

Έχω την ευτυχία τους τρεις από τους τέσσερις δίσκους να τους έχω και σε βινύλλιο

http://rapidshare.com/files/128420894/Basilis_Nikolaidis_-_Atasthalies__192kbps_.rar

http://rapidshare.com/files/128445373/Basilis_Nikolaidis_-_Ellas.rar

http://rapidshare.com/files/128451302/Basilis_Nikolaidis_-_H_nixta_htan_pali_kapou_allou.rar

http://rapidshare.com/files/128454042/Basilis_Nikolaidis_-_Odos_Santaroza__192kbps_.rar







16 σχόλια:

Unknown είπε...

Dr.Lunacy, ένα ευχαριστώ.
Να ξεκινάει κάποιος ένα blog με έναν τραγουδοποιό όπως τον Β. Νικολαΐδη, σημαίνει πολλά.
Ξεχασμένος, πάντως, χμμμ... δε νομίζω. Μάλλον υπήρξε μία απ' αυτές τις διακριτικές περιπτώσεις ανθρώπων, που δεν κέρδισαν ποτέ την προβολή οσον καιρό υπήρξαν ενεργοί. Αλλά όσοι έτυχε να τον προσέξουν, νομίζω ότι δεν τον ξεχνούν και περιμένουν νέα του.

frank barrell είπε...

Σπουδαίο εύρημα οι δίσκοι του Νικολαΐδη και εξαιρετική πρεμιέρα για το blog σου! Περιμένουμε τη συνέχεια, καλή τύχη!

Κυριάκος Μελίδης είπε...

Καλή αρχή έκανες Dr.Lunacy. Εγώ ως νεότερος δεν τον γνώριζα τον Β. Νικολαΐδη. Άκουσα μια φορά ένα τραγούδι του στο ραδιόφωνο (την Ιστορία της Μαρίας Νο1) και έψαχνα πολύ καιρό έργα του. Ευχαριστώ πολύ! Καλή συνέχεια!

Νίνα είπε...

ουφ!!με ενδιαφέρει πολύ να ακούσω τους δίσκους...αλλά δεν καταλαβαίνω πώς λειτουργεί αυτό το rapidshare.ποιός μπορεί να βοηθήσει;;
Παυλίνα-μικρή και χαζή καθώς φαίνεται.

DR. Lunacy είπε...

παυλίνα το rapidshare είναι ένας server που περιέχει μια τεράστια βάση δεδομένων (μουσςική, έργα, βιβλία software κα) Όταν κάνεις κιλικ σε link του rapidshare αυτομάτως μεταβαίνεις στην ιστοσελίδα του όπου βρίσκεται το αρχείο που θέλεις να κατεβάσεις. Επιλέγεις το free user (σε περίπτωση που δεν είσαι συνδρομητής) ή το premium user (στην αντίθετη περίπτωση - τη συνδρομή την προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί έχει πολλά θετικά όπως για παράδειγμα σου δίνει την δυνατότητα να κατεβάζεις απεριοριστο αριθμό αρχείων καθημερινά με ελάχιστο κόστος). Σε μεγάλα αρχεία όπως για παράδειγμα σε έργα μπορεί να δίνεις πολλά links διότι σε αυτή τη περίπτωση τα αρχεία ανεβαίνουν σε κομμάτια και θα πρέπει για να δεις για παράδειγμα το έργο ή για να τρέξεις το πρόγραμμα να κατεβάσεις όλα τα κομμάτια του (και για αυτό προτείνω να γίνεις premium user). Tα αρχεία τέλος κατεβαίνουν συμπιεσμένα (σε μορφη rar) και πρέπει να τα αποσυμπιέσεις για να τα παίξεις στον υπολογιστή σου. Για περισσότερες πληροφορίες δες και την ιστιοσελίδα του Rapidshare www.rapidshare.com

Ανώνυμος είπε...

Να σαι καλά... Τα συγχαρητήρια μου για τις επιλογές, και την επιλογή να τα μοιραστείς μαζί μας...
Ευχαριστούμε.

Χαρά

niktzel είπε...

Γεια χαρά, υπάρχουν μήπως τα περιεχόμενα του 2ου δίσκου "Ελλάς" του 1984;
Thnx, Νίκος

Βρομιστεράκι είπε...

Μπράβο μπράβο μπράβο!
Πολύ χαίρομαι που τα βρήκα!!!
Σε ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχος!
Ευχαριστώ αδερφέ

Άρτεμις είπε...

Κι εγώ σ'ευχαριστώ πολύ.. Δεν έχω ακούσει τον Βασίλη Νικολαϊδη, μπήκα όμως να βρω γι'αυτόν από αυτά που είχα ακούσει. Με βοήθησες ναβρω το έργο του. Να'σαι καλά!

giannu είπε...

Υπόχρεη! Έχω λίγο Νικολαϊδη σε κασέτες αλλά όχι άπάντα. Ευχαριστώ για τις παραθέσεις, και χαίρομαι όταν συνειδητοποιώ ότι κι άλλοι είναι σαν και μένα. Καλή συνέχεια!

Nefeli είπε...

καλησπέρα!
αγαπάω πολύ το έργο του Βασίλη Νικολαίδη και χαίρομαι που μπαίνοντας να ψάξω βρίσκω αναρτήσεις γι' αυτόν
Καλή συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

Σ ευχαριστουμε πολυ!!!
Εχω φαει κολλημα τελευταια με τον νικολαιδη...

Ανώνυμος είπε...

Μα πόσο σπουδαίος είναι ο Νικολαΐδης, και μπράβο που ανέβασες τους δίσκους, μπράβο...

Λοιπόν, κάποιος πρέπει να τον πείσει να επιστρέψει. Έστω για συναυλίες. Είναι κρίμα να μένει στη σκιά ένα τόσο σημαντικό σώμα τραγουδιών, τέσσερις δίσκοι, περίπου πενήντα τραγούδια, τα μισά εκ των οποίων είναι διαμάντια.

(Μόνο μην τον ανακαλύψουν οι φωστήρες των free press και της γαματοσύνης, αν και τι έχει το πραγματικά σημαντικό να φοβηθεί...)

κ. Νικολαΐδη, αν ακούτε, κάντε μια συναυλία να ακούσουμε τους "Αφορισμούς" ζωντανά (σαν να γράφτηκε αύριο είναι αυτό το τραγούδι).

Γιάννης Π.

Ανώνυμος είπε...

Να'σαι καλα μαγκα...καλο μηνα οτι επιθυμεις

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μπορείτε να τα ανεβάσετε πάλι??? Δεν λειτουργούν πια. Ψάχνω ιδιαίτερα τις Ατασθαλίες. Ευχαριστώ.