Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ζωντανοί στο κύτταρο

Κύτταρο: όνομα ουσιαστικό - η βασική μονάδα της ζωής - ο θεμέλιος λίθος όλων των οργανισμών
Κύτταρο: Μουσική σκηνή Ηπείρου και Αχαρνών που στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 γνώρισε τη μεγαλύτερη ακμή της και ισχυροποίησε, με τις καλλιτεχνικές ζυμώσεις που προκάλεσε, το ελληνικό ροκ.
Πολλοί πέρασαν από εκεί: Ο Διονύσης Σαββόπουλος με τα Μπουρμπούλια, που πάντρευε την ελληνική παράδοση με τον δυτικό ηλεκτρικό ήχο, οι "Socrates Drank The Conium" στις μεγάλες τους δόξες, ο Βαγγέλης Γερμανός, η Μαρίζα Κωχ, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, η Δέσποινα Γλέζου, οι Δάμων και Φιντίας, ο Δημήτρης Πουλικάκος και τόσοι άλλοι αξιοσημείωτοι "χίππιδες" άφησαν τα χνάρια τους σ' αυτό το χώρο, που σε καιρούς πολιτικά σκοτεινούς αποτελούσε πεδίο ελεύθερης έκφρασης.
Τη ταινία - Ντοκιμαντέρ του Αντώνη Μποσκοϊτη "Ζωντανοί στο κύτταρο - σκηνές ροκ" σας προτείνω εδώ, η οποία απέσπασε πολύ καλές κριτικές και βραβεύτηκε στο 47ο Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Β κρατικό βραβείο ποιότητας του υπουργείου πολιτισμού. Θα δείτε διάφορα μεγάλα ονόματα της ελληνικής ροκ σκηνής να μιλούν για την εποχή που το κύτταρο γνώριζε δόξες λαμπρές καθώς και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από τότε. Οι μεγαλύτεροι θα θυμηθείτε και θα νοσταλγήσετε, οι μικρότεροι θα πάρετε μια μικρή γεύση για το τι σήμαινε ελληνικό ροκ.
Ιστορικό ντοκουμέντο που κατά τη γνώμη μου όλοι οι μουσικόφιλοι πρέπει να δουν. Απολαύστε το...
http://rapidshare.com/files/282905299/Zontanoi_sto_kyttaro.bwgt.part1.rar
http://rapidshare.com/files/282914233/Zontanoi_sto_kyttaro.bwgt.part2.rar
http://rapidshare.com/files/282924666/Zontanoi_sto_kyttaro.bwgt.part3.rar
http://rapidshare.com/files/282936530/Zontanoi_sto_kyttaro.bwgt.part4.rar
http://rapidshare.com/files/282944403/Zontanoi_sto_kyttaro.bwgt.part5.rar

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι εκείνη η περίοδος ήταν και η πιο αθώα που πέρασε ποτέ για το ελληνικό ροκ... Μια που έχουμε παίξει και εμείς εκεί (teardrops), πρέπει να ομολογήσω ότι δεν είναι το ίδιο πια... Νομίζω όμως ότι εξακολουθεί να υπάρχει ο ενθουσιασμός για τα συγκροτήματα που ανεβαίνουν επί σκηνής για να παίξουν !!!