Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Lamento

Ξέρεις τι;
Ξεχάστηκες στο πρόβλημά σου και δε με κοιτάς πλέον στα μάτια. Η ομορφιά της απλότητας δε σου φτάνει, νομίζεις ότι την έχεις στο τσεπάκι. Θρηνείς για πρόσωπα ανύπαρκτα κι αυτά σε βλέπουν από εκεί που είναι και θρηνούν με την ανοησία σου, αρέσκεσαι να έχεις πληγές που χένουν! Ακούς ανόητε; Χάζεψες στη ψευδαίσθηση της ανεξαρτησίας σου! Δεν είσαι ανεξάρτητος, ποτέ δεν ήσουν και το χειρότερο είναι ότι το πολεμάς. Κάνε διάλειμμα με τη πάρτη σου...αυτό σου φταίει Δε κοιτάς τη ήσυχη δύναμη της θάλασσας, το μυαλό σου κόλλησε, δε μαθαίνεις! Ξόμεινες μετεξαστέος στα θρανία, πίστεψες ότι όλα είναι πόλεμος, πήρες το τουφέκι, πορώθηκες, πολώθηκες. Τα έδωσες όλα στην ιδέα σου, δε διασκορπίζεσαι πλέον. Νομίζεις ότι όλα μπορείς να τα ελέγξεις και ξεχνάς το καπετάνιο που άφησε το καράβι του, χτυπημένο απ' τους αέριδες, να το βγάλει ο καιρός εκεί που ποθεί. Τον ξέχασες το καιρό, ξέχασες πόσο πεπερασμένος είσαι, κοιτάς το μικρόκοσμό σου με μεγεθυντικό φακό, κι ο χρόνος σε ξέχασε κι αυτός. Θα πεθάνεις βλάκα τ' ακούς; Θα πεθάνεις νομίζοντας ότι θα σε σώσει η θρησκεία σου, ο θεός που πιστεύεις. Μύωπα που διυλίζεις το κώνωπα, δυστυχισμένε άνθρωπε, ερωτεύσου, ζήσε, ηρέμησε, μη τρέχεις, κανείς ποτέ δε πρόκειται να σε δικαιώσει γι αυτή σου τη κούρσα, μην έχεις ψευδαισθήσεις!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε επιφανιακή ανάγνωση, μοιάζει με σκληρή αυτοκριτική και τιμωρία. Στο βάθος του, εγώ βλέπω έναν άνθρωπο που βλέπει το δρόμο να αγαπά τον εαυτό του και τη ζωή. Τέτοιους ανθρώπους αξίζει να αγαπά κανείς.

DR. Lunacy είπε...

Νομίζω ότι ο καθένας βρίσκειτην αλήθεια του πίσω από τέτοιες τοποθετήσεις. Απλά θέλει λίγο κουράγιο να βγαίνεις για λίγο από το πετσί σου και να παρατηρείς τη πορεία σου επί τα εκτός καμιά φορά (σα πρώτο βήμα τουλάχιστον). Κατά τ΄άλλα θεωρώ ότι είναι άκρως ψυχοθεραπευτικό, έστω και αν συμβαίνει στην υπερβολή του.

Μανώλης είπε...

νομίζεις ότι είναι τυχαίο το ότι υπάρχει επιστήμη με το όνομα ψυχολογία; Όλοι είμαστε τόσο κοινότοπα ιδιαίτεροι και μας αρέσει. Ο καθένας ταϊζει το matrix του για να εκπληρώσει στο τέλος με επιτυχία τον προορισμό του, να σπείρει κανά δυο ομοίους και να γίνει λίπασμα. Γουστάρω όμως τους Νιο που την ψάχνουν. Άκουσες όμως ότι και αυτοί προβλέπονται από το software;

DR. Lunacy είπε...

Α πάενε ρε με τη τεχνολογία! (κι αν θες να ξέρεις ο Νίο δεν ήταν προβλεπόμενος, κάναμε μαζί φαντάροι και κυκλοφορούσε συνέχεια ακομβίωτος)